29.11 Andrzejkowa Kolacja w stylu Fine Dining z Maciejem Paszkiem i Bogumiłem Przybylakiem
29 listopada w Acanti Michelin spotyka pasję.
Zapraszamy na andrzejkową ucztę w duchu fine dining sygnowaną przez Bogumiła Przybylaka – szefa Kuchni poznańskiej Cucina 88, i Macieja Paszka – szefa kuchni łódzkiej Acanti.
Start godz. 19:00. Ilość miejsc ograniczona – prosimy o rezerwację pod tel 42 235 33 02
KOLACJA DEGUSTACYJNA w stylu FINE DINING
CENA 312PLN/OS
(pairing win na życzenie)
3 RODZAJE AMUSE BOUCHE
KONFITOWANY ZIEMNIAK | FOIE GRAS | TRUFLA
PĄCZEK FRANCUSKI | TUŃCZYK ŚWIEŻY | WASABI | SZCZYPIOREK
PARFAIT Z GRZYBÓW LEŚNYCH | TAHOON | CIASTO KRUCHE Z MAKIEM
SET I
WĘDZONY WĘGORZ | WODA POMIDOROWA | OLIWA Z SZAFRANU | BURAK | RZODKIEW
SET II
JAJO POCHE | PIANA VICHYSSOISE | CHORIZO | GORCZYCA | MIRABELKA | OLIWA
INTERMEZZO
CAPPUCCINO GRZYBOWE | KISZONA KAPUSTA | CAVIAR ZE ŚLIMAKA
SET III
GOŁĄBEK ZIEMNIACZANY | SKWARKI | BOCZEK ZE ŚWINI JABŁKOWEJ | CZARNY CZOSNEK
SET IV
HALIBUT | PRZEGRZEBEK | SŁONINA | IKRA Z PSTRĄGA | KALAFIOR |BOCZNIAK | JUS
SET V
TARTA CZEKOLADOWA | LODY JOGURTOWE | WIŚNIE | CHAŁWA | OLIWA Z OLIWEK