29.11.2025

29 listopada w Acanti Michelin spotyka pasję.

Zapraszamy na andrzejkową ucztę w duchu fine dining sygnowaną przez Bogumiła Przybylaka – szefa Kuchni poznańskiej Cucina 88, i Macieja Paszka – szefa kuchni łódzkiej Acanti.

Start godz. 19:00. Ilość miejsc ograniczona – prosimy o rezerwację pod tel 42 235 33 02



KOLACJA DEGUSTACYJNA w stylu FINE DINING

CENA 312PLN/OS

(pairing win na życzenie)

3 RODZAJE AMUSE BOUCHE

KONFITOWANY ZIEMNIAK | FOIE GRAS | TRUFLA

PĄCZEK FRANCUSKI | TUŃCZYK ŚWIEŻY | WASABI | SZCZYPIOREK

PARFAIT Z GRZYBÓW LEŚNYCH | TAHOON | CIASTO KRUCHE Z MAKIEM

SET I

WĘDZONY WĘGORZ | WODA POMIDOROWA | OLIWA Z SZAFRANU | BURAK | RZODKIEW

SET II

JAJO POCHE | PIANA VICHYSSOISE | CHORIZO | GORCZYCA | MIRABELKA | OLIWA

INTERMEZZO

CAPPUCCINO GRZYBOWE | KISZONA KAPUSTA | CAVIAR ZE ŚLIMAKA

SET III

GOŁĄBEK ZIEMNIACZANY | SKWARKI | BOCZEK ZE ŚWINI JABŁKOWEJ | CZARNY CZOSNEK

SET IV

HALIBUT | PRZEGRZEBEK | SŁONINA | IKRA Z PSTRĄGA | KALAFIOR |BOCZNIAK | JUS

SET V

TARTA CZEKOLADOWA | LODY JOGURTOWE | WIŚNIE | CHAŁWA | OLIWA Z OLIWEK